Mopan Suceava
Actualitate

Un călugăr plecat la cules ciuperci, a descoperit un cadavru plutind pe un iaz din zona Piatra Zimbrului, comuna Crucea

În dimineața zilei de ieri, 28.06.2024, la ora 09:15, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de starețul mănăstirii Rarău, cu privire la faptul că în zona împădurită Piatra Zimbrului din apropierea mănăstirii a fost identificat un cadavru.

Din primele verificări efectuate în cauză au rezultat următoarele:

În acea dimineață, în jurul orei 8, un călugăr de la Mănăstirea Rarău, situată pe raza comunei Crucea, județul Suceava, s-a deplasat în zona împădurită din apropierea lăcașului de cult, la cules de ciuperci.

În momentul în care a ajuns în zona numită popular Piatra Zimbrului, a observat plutind, într-un iaz de dimensiuni reduse, un cadavru aflat în stare de putrefacție.

Călugărul a revenit la mănăstire și i-a relatat aspectele observate starețului, care a sesizat telefonic Poliția municipiului Vatra Dornei.

La locul indicat s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 15 P.R. Vatra Dornei și a fost solicitat sprijin din partea S.I.C. și a Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Suceava.

S-a procedat la ridicarea cadavrului care a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, iar, în urma autopsierii acestuia de către medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, s-au stabilit următoarele concluzii, înscrise în fișa de constatări preliminare: moartea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecința asfixii mecanice prin înec, la examenul necropsic nu s-au constatat semne de violență. Decesul poate data între 3-5 zile anterioare datei efectuării necropsiei.

De asemenea, din primele verificări s-a conturat posibilitatea ca persoana decedată să fie numitul Nicolae C., un bărbat de 42 ani, dat dispărut de pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea din culpă (moarte suspectă), faptă prev. de art. 192 alin. (1) Cod penal.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *