Un camion încărcat cu lemn de foc pentru Școala din Volovăț a luat foc chiar în timpul când se întocmeau documentele de însoțire a transportului

Joi dimineață, în jurul orei 10.00, polițiștii  Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost  sesizați  prin 112, de către un pădurar în cadrul Ocolului Silvic Solca, cu privire la faptul că, pe raza comunei Volovăț, arde o mașină încărcată cu lemn.

S-a stabilit că în dimineața zilei de 14 iulie, un angajat al firmei

MARMIHAJ FOREST VOLOVĂȚ, s-a deplasat în calitate de conducător auto al autoutilitarei marca Mercedes Benz în comuna Volovăț, zona denumită popular ”la vad”, împreună cu pădurarul care are în gestiune Cantonul Silvic Volovăț-Burla, pentru a efectua un transport de materiale lemnoase.

După ce aceștia au secționat materialele lemnoase cu ajutorul unui motoferăstrău, s-a încărcat în autoutilitară cantitatea de 14,55 mc lemn rotund pentru foc, esență foioase, aparținând Primăriei comunei Volovăț, cu destinația Școala Gimnazială Volovăț.

La un moment dat, în timpul întocmirii avizului de însoțire a materialelor lemnoase, la nivelul încărcăturii a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți și din cadrul Primăriei comunei Volovăț, care au stins incendiul

În foc a ars cantitatea aproximativă de 1 mc material lemnos, iar restul cantității de lemn a fost degradată. De asemenea, au fost produse degradări la nivelul caroseriei autoutilitarei, respectiv la sistemul hidraulic.

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți au stabilit cauza posibilă de producere a incendiului ca fiind „scântei mecanice”, acestea fiind produse în timpul secționării materialelor lemnoase cu motoferăstrăul.

Prejudiciul a fost estimat la suma de 2.000 de lei, fără a exista suspiciuni cu privire la împrejurările producerii incendiului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.