Un cetățean din Bangladesh care dorea să ajungă pe jos în ”spațiul Schengen”, prins la Brodina

Unui bărbat de 26 de ani,din Bangladesh, care a traversat de-a curmezișul întreaga Asie și o bună parte din Europa de răsărit i s-a terminat cursa într-un mod brusc, în satul Paltin, comuna Brodina, județul Suceava, România. Măcar pentru efortul făcut, ar merita recompensat, nicidecum arestat.

Dar legislația internațională privind migrația are alte opinii, care trebuie respectate.

În ziua de 15 aprilie, în jurul orei 09.00, polițiștii de frontieră suceveni au depistat un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre frontiera de stat româno-ucraineană  către satul Paltin din comuna Brodina, din județul Suceava.

Persoana  în cauză nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zona de frontieră, fapt pentru care a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este un cetăţean din Bangladesh, în vârstă 26 de ani şi a trecut ilegal frontiera dinspre Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *