Un comerciant de la Palma a fost bătut la ceas de noapte, ca represalii după ce indivizi din Ciumârna care cereau taxă de protecție comercianților din zonă au fost prinși de polițiști

Polițiștii suceveni au oferit detalii despre modul în care au fost prinși indivizii din Ciumârna care prin șantaj și amenințare obțineau bani de la comercianții din zona Palma după ce astă noapte un comerciant a fost atacat de indivizi mascați.

 La data de 09.10.2021, ora 01.10, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin 112 de către un bărbat de 46 ani, din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că a fost agresat fizic.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în comuna Vatra Moldoviței, satul Ciumârna, în parcarea din zona numită „Palma”, de pe partea stângă a DN 17 A, unde l-au identificat pe apelant. Acesta prezenta leziuni la nivelul capului și a brațului stâng. Din discuțiile purtate cu victima s-a stabilit faptul că în timp ce se afla la rulota pe care o deține în parcarea din locul numit „Palma” mai sus amintită, loc unde comercializează produse alimentare și băuturi răcoritoare, a fost atacat de patru persoane, care aveau fețele acoperite și care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitara, aparținând persoanei vătămate, care era parcată lângă rulotă.

Bărbatul de 46 ani a mai relatat faptul că persoanele care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitară, au continuat ulterior să lovească cu obiecte contondente, posibil pari din lemn, avariindu-le și că au răsturnat și distrus o parte din bunurile care se aflau lângă rulotă (frigider de răcoritoare, dozator de bere).

În momentul în care persoana vătămată a ieșit din rulotă, a fost lovit de către unul dintre atacatori.

Urmare la evenimentul din ziua de 09.10.2021, aducem la cunoștință următoarele:

 Polițiștii au arătat că, la 08.01.2022, având în vedere cercetările ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, în vederea valorificării unui moment operativ, constând în aceea că “numitul Pelepco Emilian urmează să primească de la unul dintre comercianții care își desfășoară activitatea în zona Pasului Palma din com. Vatra Moldoviței, satul Ciumârna, jud. Suceava o sumă de bani, pretinsă de Pelepco Emilian și de membrii familiei sale, pentru  a-și putea  desfășura în continuare activitatea comercială în zona monumentului Palma din com. Vatra Moldoviței s-a constituit o echipă operativă pe raza comunei Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, formată din lucrători din cadrul IPJ Suceava – Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi polițiști din cadrul BOS Suceava, fiind constatată în flagrant infracțiunea de șantaj, în intervalul orar 13.40-15.40, în sarcina numiților Pelepco Emilian și Pelepco Iliuță, ambii domiciliați în com. Vatra Moldoviței, sat Ciumârna.

După constatarea infracțiunii mai sus menționate s-a procedat la efectuarea percheziției corporale asupra persoanelor în cauză, ocazie cu care au fost identificate următoarele bunuri, obiecte și valori:

      – asupra lui PELEPCO EMILIAN a fost identificată suma de 130 de lei și suma de 1500 lei, ambalate diferit, fara a putea preciza proveniența sumei de bani la momentul depistării.

Suma de bani găsită asupra numitului Pelepco Emilian a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

     -asupra lui MIREUȚĂ VASILE – a fost identificată și ridicată suma de 4500 euro, 172 lei, o cheie a unui autoturism, o listă cu materiale de construcții, un portofel de culoare neagră.

     -asupra lui HALIP OVIDIU a fost găsit un telefon mobil, despre care acesta a precizat că îi aparține, folosindu-l în activitatea desfășurată la Tiroliana Palma. De la acesta nu au fost ridicate bunuri sau valori. Fiind întrebat cu privire la motivul prezenței sale la locul faptei și despre activitățile pe care le desfășura în momentul sosirii organelor de poliție, acesta a precizat că își desfășura activitatea comercială de la Tiroliana Palma;

În continuare, pentru  valorificarea în totalitate a momentului operativ, au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară la 4 locații din satul Ciumârna, com. Vatra Moldoviței, activitate desfășurată cu forțe mărite și cu sprijinul luptătorilor S.A.S, I.J.J Suceava – Detașamentul 7 Jandarmi C-lung Moldovenesc și personal silvic din cadrul O.S. Vama.

În urma efectuării acestor activități au fost identificate și ridicate următoarele:

  • suma de 104.184 lei (21.000 Euro);
  • 65 mc material lemnos în valoare de circa 32.500 lei;
  • 6 telefoane mobile ce urmează a fi percheziționate informatic;
  • 6 cartele SIM ce urmează a fi percheziționate informatic;
  • 4 recipiente din plastic cu miros de combustibil ce pot avea legătură cu cauza.

Totodată, cu ocazia percheziției domiciliare, la una dintre locații a fost identificat autoturismul marca BMW 525 d, față de care era instituită măsura asigurătorie într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc, din data de 18.11.2021, în consecință punându-se în executare și dispozitivul acestei ordonanțe.

Ca urmare a administrării probatoriului a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de PELEPCO ILIUȚĂ cu privire la săvârșirea infracțiunii de „șantaj”, (5 fapte) faptă prevăzută și pedepsită de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal și față de PELEPCO EMILIAN cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”,  faptă prev. și ped. de art. 193 alin.(2) Cod penal, „distrugere”, faptă prev. și ped. de art. 253 alin.(1) Cod penal, „furt calificat”, faptă prev. și ped. de art. 228 alin.(1) rap. la art. 229 alin. (1), lit. b) și c) Cod penal, toate 3 cu aplic art. 77 lit. a) Cod penal și  „șantaj”, (5 fapte) faptă prevăzută și pedepsită de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal urmată de reținerea celor doi suspecți pentru 24 de ore, începând cu data de 08.01.2022, ora 23.35, pentru PELEPCO ILIUȚĂ respectiv din data de 09.02.2022, ora 00.10, pentru PELEPCO EMILIAN.

Cei doi au fost introduși în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava urmând să fie prezentați Judecătoriei C-lung Moldovenesc cu propunere de luare a măsurii preventive a arestării preventive pentru 30 de zile, propunere care a fost discutată cu procurorul de caz pentru dispunerea unei măsuri preventive.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.