Un contrabandist de țigări ucrainean a abandonat 10.000 de pachete de țigări, fiind urmărit cu focuri de armă de polițiștii de frontieră români

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au descoperit și confiscat la „frontiera verde” peste 10.000 pachete cu țigări, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan. El a arătat că în ziua de 12.12.2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat un autoturism de teren care nu își justifica prezența în zonă.
Ei au acționat pentru oprirea mașinii în cauză efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece conducătorul auto nu s-a supus, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical.
În acel moment, bărbatul a abandonat mașina și s-a retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.
Astfel, în mașină au fost descoperite mai multe colete care conțineau cantitatea de 10.300 de pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 120.500 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.
De asemenea, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *