Un contrabandist și-a abandonat mașina încărcată cu țigări și a scăpat cu fuga în pădure, după ce polițiștii de frontieră din Brodina l-au speriat cu focuri de avertisment în plan vertical

Ieri, 20 aprilie,  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului PF Brodina, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 18.30, pe raza localității Ghicea, polițiștii de frontieră au identificat, pe un drum forestier, un autoturism de teren, iar în momentul în care șoferul a observat poliţiştii de frontieră, acesta a demarat în trombă. Imediat, lucrătorii noştri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, dar șoferul tot nu s-a oprit.

S-a pornit în urmărirea mijlocului de transport, iar la scurt timp, acesta a fost descoperit abandonat pe marginea drumului, în interior fiind descoperite patru baxuri cu țigări.

Autoturismul cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii a fost condus la sediul instituției, la fel şi baxurile cu țigări, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.950 pachete țigări de proveniență Duty-Free.

Ţigările, în valoare de peste 22.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *