Un copil de 6 ani din Nisipitu – Ulma, a dat foc la gospodăria părinților, jucându-se cu chibriturile. Mama, beată, cu greu a putut anunța evenimentul la 112

Aseară pe la ora 18.12, polițiștii din cadru Poliției Orașului Vicovu de Sus, au fost sesizați prin 112 despre faptul că la locuința unei femei de de 37 ani, din comuna Ulma satul Nisipitu, a izbucnit un incendiu.

În urma intervenţiei pompierilor de la Detașamentul Rădăuți și a  gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, incendiul a fost localizat şi lichidat.         Incendiul s-a extins pe o suprafață de 60 metri pătrați, distrugând în totalitate anexa destinată depozitării lemnelor de foc și a diferitelor bunuri casnice.

Pompierii sosiţi la faţa locului au stabilit drept cauză a incendiului „jocul copilului minor cu focul”, neexistând alte suspiciuni. Nu au existat victime omenești. Valoarea bunurilor distruse în urma incendiului se ridică la suma de 20.000 lei.      

Din declarația verbală a mamei de 37 de ani, concubina proprietarului gospodăriei, a rezultat faptul că în jurul orei 18.10, fiul său în vârstă de 6 ani, a venit și i-a spus că, din curiozitatea de a aprinde un chibrit, a dat foc în podul anexei și s-a aprins, motiv pentru care a solicitat sprijinul vecinilor.

Având în vedere faptul că femeia era într-o stare evidentă de ebrietate, nu a putut oferi prea multe relații cu privire la cele întâmplate sau la modul de supraveghere a copiilor și din declarațiile verbale ale vecinilor a rezultat faptul că sus-numita consuma frecvent băuturi alcoolice și nu se ocupă de creșterea sau supravegherea celor cinci copii ai săi.

Au fost informați lucrătorii din cadrul autorității tutelare ai Primăriei comunei Ulma cât și lucrătorii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, care s-au prezentat la fața locului și au decis să transfere cei cinci minori ai femeii într-un centru de plasament din Municipiul Suceava în vederea consilierii acestora și a lămurii situației create.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „distrugere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *