UN COȘ DE GUNOI ÎN MIJLOCUL TROTUARULUI. A VRUT SĂ FUGĂ DIN ORAȘ?

Cu ce a greșit acest modest coș de gunoi proptit regulamentar pe un suport individual pe strada Zorilor? Acum trei ceasuri stătea în picioare, așteptând contribuabilii să-l umple cu gunoaiele lor. Era mândru că a primit o asemenea misiune, dis de dimineață. Miza chiar pe cei mici, care în drum spre școală erau încărcați de acasă cu insultătoarea misiune de a duce gunoiul la buncăr și care îl plantau discret în sau lângă coșul de gunoi cel mai apropiat. Iar acesta, poziționat strategic pe strada Zorilor, între Albina și Curcubeul, la intrarea în parcarea mare de lângă Piața mică, era cel mai potrivit pentru cei mici, determinați să participe activ la treburile gospodărești.
Clar este că nu cel mai mic care duce gunoiul a dărâmat coșul. Nici părinții care au drept interes principal să scape de deșeurile din apartament. Nici trecătorii care se bucură când văd că pe o stradă circulată sunt amplasate astfel de coșuri într-un număr rezonabil. Nici firmele care s-au bătut pentru salubrizarea Sucevei, luptă în care unii au câștigat, alții au pierdut, nu s-ar fi pretat să se bată, ”post bellum” cu coșurile de gunoi, având ei pregătite săbii mult mai ascuțite. Nici adolescenții plini de adrenalină ce inundă trotuarul bine-cunoscutei străzi, care preia și direcționează, ca un mic amazon, fluxul de entuziasm juvenil spre stația de autobuz Curcubeul nu s-ar fi pretat. Nici șoferii nemulțumiți pentru că parcarea dintre blocurile de lângă Piața mică, ajunsă până la ferestrele de la parter este neîncăpătoare n-ar fi cutezat să se lege de mândrul coș de gunoi.
Dacă spunem că nici căruțașii de la Șcheia ori Pătrăuți care scotocesc prin buncăre n-ar putea fi cei indicați fiindcă bietul coș era gol de gunoi, aproape neatins de deșeuri ale cetățenilor ce locuiesc în preajmă, ancheta noastră nu are decât acest rezultat: Supărat pentru că nu-l ia nimeni în seamă, coșul verde de gunoi s-a deșurubat din proptea, dorind să plece în lumea largă, să găsească un oraș mai puțin curat, unde să poată fi de folos. Neavând nici roți, nici picioare, a picat în nas și a rămas neputincios, bălăbănindu-se pe trotuar, spre curiozitatea trecătorilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *