Un director de școală din Rădășeni a înregistrat amenințările venite de la Ghiorghi Cornia, fost primar PSD de Fălticeni, acum funcționar la IȘJ

Vicepreședintele pentru zona Moldova al Partidului Național Liberal, deputatul Ioan Balan și deputatul liberal Bogdan Gheorghiu au prezentat azi, în ultima conferință de presă politică înainte de alegerile europarlamentare, o situație care, potrivit celor doi, dovedește anvergura presiunilor pe care Partidul  Social Democrat le face în localitățile din județul Suceava pentru a câștiga alegerile pentru Parlamentul European.

Cazul prezentat este de la Rădășeni. Directorul școlii din comună, Grigore Bocanci membru PNL și consilier local al acestei formațiuni politice a fost vizitat acasă de un fost primar PSD al municipiului Fălticeni, Ghiorghi Cornia, care deține acum o funcție importantă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean, putând din această poziție să decidă cine are căderea să conducă o unitate școlară din învățământul preuniversitar sucevean și cine nu. Potrivit celor doi lideri PNL, directorul Grigore Bocanci nu l-a primit în curte pe Ghiorghi Cornia dar a acceptat să converseze cu acesta la poartă, înregistrând, pe ascuns, discuția.

Din înregistrare reiese că fostul primar PSD, acum funcționar la IȘJ și activist de campanie al Partidului Social Democrat i-a pus în vedere lui Grigore Bocanci că, dacă la Rădășeni PSD nu va obține cel puțin media județeană a voturilor la europarlamentare, va rămâne fără funcție.

 ”Nu pot ei fura cât puteți dumneavoastră să votați!”, mesajul vicepreședintelui PNL, Ioan Balan

Pe baza acestei înregistrări, deputatul Bogdan Gheorghiu a cerut demiterea lui Ghiorghi Cornia din fucția deținută la IȘJ, considerând că acesta a făcut o presiune de neacceptat pe membrii PNL. Ca politician provenit din presă, deputatul Gheorghiu a cerut explicit presei sucevene să ia atitudine.

Vicepreședintele regional al PNL, Ioan Balan a declarat că această înregistrare făcută la poartă de profesorul Bocanci de la Rădășeni nu este singura, mai multe astfel de cazuri fiind înregistrate în județ, nu doar la profesori ci și la primari ori consilieri locali ”de la Mălini la Putna”. Cei care au înregistrat astfel de conversații cu mesaje de intimidare și șantaj se tem deocamdată să le facă publice.

Dar se impune ca prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi să se autosesizeze, să cheme la ordin reprezentanții structurilor silvice sau de mediu din județ, care au făcut și fac presiuni prin localități pentru a intimida liberalii, fie aceștia directori de școală, consilieri locali or primari. Deputatul Ioan Balan a arătat chiar că parte dintre acești reprezentanți ai structurilor deconcentrate, alături de activiști ai PSD s-au mutat efectiv în unele localități pentru a susține presiuni constante pe  cei care dețin funcții de răspundere dar nu au aceleași opțiuni politice cu partidul aflat acum la guvernare.

”Cineva o să răspundă în perioada următoare. Asemenea presiuni fac parte din comportamentul infracțional al PSD. Să fie atenți cu astfel de metode medievale fiindcă foarte repede vor ajunge la Botoșani ( la închisoarea din județul vecin, n.r.).  Să facem tot ceea ce trebuie pentru ca pe 26 mai sucevenii să vină la vot, pentru europarlamentare și pentru referendum pentru că nu pot ei fura cât puteți dumneavoastră să votați!”, a transmis deputatul Ioan  Balan, vicepreședintele pentru județele din Moldova al Partidului Național Liberal.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *