Un electrician de 23 de ani a murit cu mâna într-un tablou electric, la o firmă din Câmpulung. Speriat de fulger sau nu, tânărul a decedat, ITM, Poliția și Parchetul au declanșat o anchetă

Ieri după amiază, după ora 17.00, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 de către un angajat al SC Grupul de Distribuție Eta SRL Botoșani, punct de lucru Câmpulung Moldovenesc despre faptul că un coleg de muncă, în vârstă de 23 de ani a fost găsit decedat lângă panoul electric din incinta firmei.

Până la sosirea echipei de cercetare, un echipaj de ambulanță s-a deplasat la fața locului și a constatat moartea acestuia.

Tânărul de 23 ani era angajatul firmei de mai puțin de 2 ani. La 27.06.2019, în jurul orei 17.00, el a venit cu autoturismul propriu la sediul firmei. S-a deplasat la tabloul electric de pe peretele halei depozitului, care nu era închis sau asigurat cu lacăt sau sigiliu E ON.

Din cauza neatenției sau a unei sperieturi pe fondul tunetelor și fulgerelor din acel moment, bărbatul a atins contactorii electrici s-a electrocutat și a fost găsit decedat,  căzut cu mâna dreaptă în interiorul tabloului electric. Cu ocazia activităților de cercetare la fața locului, de față a fost și reprezentant din cadrul ITM Suceava. Nu sunt suspiciuni cu privire la decesul angajatului dar au fost constatate nereguli cu privire la modul de asigurare a tablourilor și rețelei electrice în incinta societății comerciale.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *