Un electrician de la EGGER a căzut de la peste 6 metri înălțime, după ce cablul care susținea nacela în care se afla, s-a rupt

Vineri dimineață, pe la ora 08.46, Poliției municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la SC EGGER ROMANIA SRL Rădăuți a avut loc un accident de muncă, după ce un bărbat de 54 ani, din municipiul Suceava, a căzut de la înălțime.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, bărbatul accidentat  este angajat al SC EGGER ROMANIA SRL Rădăuți pe post de electrician iar locul producerii evenimentului este situat în incinta societății.

La 19.02.2021, în jurul orei 08.45, electricianul se afla în timpul serviciului, efectuând lucrări de întreținere a sistemului electric. Acesta se afla la înălțimea de aproximativ 6,5 metri, într-o nacelă suspendată de o șufă (cablu metalic).

La un moment dat, șufa care susținea nacela s-a rupt, aceasta căzând de la înălțimea de 6,5 metri. În urma impactului cu solul, bărbatul care se afla în nacelă, a suferit mai multe leziuni.

Victima a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu „TCC acut, plagă frontală stânga, fără pierderea de cunoștință, traumatism membru superior și inferior drept”.

Reprezentanții SC EGGER ROMANIA SRL Rădăuți au înștiințat ITM Suceava despre evenimentul produs, urmând a se dispune cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului și a stabilirii persoanelor vinovate, dacă este cazul.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *