Un hectar de vegetație mistuită de un incendiu în mijlocul pădurii, la Dorna Arini

Luni dimineață, după ora 6.00, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112, despre faptul că pe o suprafață de teren fond forestier de pe raza comuna Dorna Arini are loc un incendiu în pădure.

S-a stabilit faptul că locul producerii incendiului se într-o zonă foarte greu accesibilă, iar la sosirea echipajelor incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 1 hectar de vegetație uscată, fără a fi afectată pădurea.

Incendiul a fost localizat de către lucrătorii ISU, voluntari și lucrătorii silvici cu dificultate, pentru că în zona respectivă nu se putea ajunge cu autospeciale de stingere.

Zona în care a avut loc incendiul face parte dintr-un fond forestier privat, proprietar fiind un bătrân de 71 de ani, din Vatra Dornei. Terenul este acoperit cu resturi de vegetație uscată: iarbă, zmeuriș și cioate uscate, pe suprafața terenului neexistând arbori verzi pe picior.

Lucrătorii ISU care au intervenit la fața locului, au localizat și stins incendiul împreună cu voluntari și lucrătorii silvici au stabilit cauza probabilă a acestuia ca fiind „foc deschis în spațiu deschis”.

Cu ocazia audierii, proprietarul terenului a declarat că nu a suferit niciun prejudiciu și nu are niciun fel de bănuieli cu privire la cauza producerii incendiului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.