Mopan Suceava
Actualitate

Un hoț de 14 ani din Vicovu de Sus a furat un moped chiar din fața porții proprietarului. A fost prins de polițiști în jumătate de oră

Ieri dimineață, pe la  ora 11:50, lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 de către un bărbat de 35 ani din orașul Vicovu de Sus, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au furat un moped care se afla parcat în fața porții sale.

Lucrătorii de poliție aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, având bănuiala că mopedul a fost sustras de către persoane de etnie rromă din vecinătate, s-au deplasat pe strada Romană din localitate.

Aici, polițiștii au observat o persoană ciruculând pe drumul public cu un moped de culoare neagră care corespundea cu descrierea vehiculului furat.  Mopedistul a fost oprit și s-a stabilit că  acesta este un minor în vârstă de 14 ani. Micul hoț  a declarat că a găsit mopedul căzut într-un șanț, dat ulterior a recunoscut faptul l-a sustras din fața unui imobil de pe strada Calea Bucovinei, cu aproximativ 30 de minute înainte. Minorul a fost condus la sediul poliției și testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0.00 mg/L alcool pur în aerul exiprat.

Mopedul a fost ridicat și transportat cu autospeciala din dotare la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus, ocazie cu care a fost analizat vizual, însă nu a fost identificată seria de șasiu a acestuia, constatând doar că mopedul este marca Piaggio, de asemenea acesta nu avea montată vreo plăcuță care să conțină vreun număr de înregistrare. Ulterior mopedul a fost predat către persoana vătămată.

A fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”furt”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, care urmează a fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *