Un hoț de meserie din Dornești, prins după ce a dat mai multe lovituri în locuințe și magazine din Rădăuți

Polițiștii rădăuțeni au dat de urma unui hoț care  în această vară a luat cu asalt magazine și locuințe din municipiul Rădăuți. S-a stabilit că acesta se numește Bobu Ionuț și este din comuna Dornești. Individul a fost reținut și introdus în arestul IPJ.

Ultima lovitură data de Bobu Ionuț a fost în data de 23.07.2022.  Atunci s-a stabilit că la orele 18.15,  individul s-a deplasat la DACRILI SRL din localitate. Ajuns în magazin  și profitând de faptul că în interior nu se afla nici o persoană, a sustras din sertarul cu bani suma 200 lei.

În urma probelor administrate, în cauză au fost extinse cercetările cu privire la alte trei fapte de furt comise de același autor în zilele de 05.05.2022, 09.05.2022 respectiv 02.07.2022.

Astfel,  în ziua de 05.05.2022 , orele 12:52, prin dezasigurarea porții de acces în curte, a pătruns în locuința unei femei din Rădăuți,  iar dintr-un  dormitor  a sustras un  telefon mobil marca Samsung  în valoare de 842 lei.

În data de 09.05.2022 , în jurul orelor 16:00, profitând de faptul că ușa apartamentului unui rădăuțean  era neasigurată, suspectul a pătruns în interior, iar din dormitorul locuinței, de pe pat, a sustras un laptop marca Asus și o tabletă marca Lenovo în valoare totală de 2600 lei.

În ziua de 02.07.2022, în jurul orei 18:26, Bobu Ionuț a pătruns în magazinul DACRILI SRL din municipiul Rădăuți și, profitând de neatenția vânzătoarei, a sustras mai multe produse alimentare.

În ziua de 23.07.2022,  Bobu Ionuț a revenit la magazinul DACRILI SRL, a sustras din sertar  suma de 202 lei și, fiind surprins imediat după săvârșirea faptei de proprietara magazinului și de un martor, a abordat o atitudine agresivă și i-a amenințat  pe aceștia cu acte de violență pentru a-și asigura scăparea.

În cauză a fost efectuată o percheziție domiciliară la imobilul unde locuiește Bobu Ionuț. Acolo, într-un spațiu amenajat rudimentar a fost identificat suspectul care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți unde, după audiere, a fost dispusă față de el măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore și ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă. Procurorul de caz și-a însușit propunerea organelor de cercetare penală și a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și prezentarea inculpatului în fața instanței cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile, fiind emis mandatul de arestare preventive, pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și tâlhărie.

Please follow and like us:

One thought on “Un hoț de meserie din Dornești, prins după ce a dat mai multe lovituri în locuințe și magazine din Rădăuți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *