Un hoț minor de 16 ani a speriat Dărmăneștiul. Fiind prins a treia oară la furat într-o casă, acesta a fost reținut, urmând să se stabilească dacă are discernământ

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 2.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi de către dispecerul unei firme de pază despre faptul că s-a declanșat alarma la locuința unei femei de 71 de ani, din municipiul Suceava, care are casă țn comuna Dărmănești. Echipa de intervenție din cadrul firmei de pază constatase faptul că un geam al imobilului a fost forțat.

S-a luat legătura cu proprietara imobilului care a fost anunțată să se prezinte cu cheile pentru a putea pătrunde în imobil, timp în care s-a procedat la asigurarea perimetrului locuinței. În casă a fost găsit minorul C.A.V., în vârstă de 16 ani, din comuna Dărmănești.

După imobilizarea acestuia s-a constatat că în mai multe camere sunt urme de răvășire, ușile camerelor fiind deschise, lada patului era deschisă, mai multe sertare au fost găsite deschise, bunuri răvășite în interiorul dulapurilor. Persoana vătămată declară că nu sesizează dispariția de bunuri sau valori. În cauză s-au demarat cercetările sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea „furt calificat”.

 În urma activităţilor informativ operative şi de cercetare penală efectuate de către polițiștii de la Dărmăneşti s-a reuşit la probarea mai multor activităţii infracţionale ale lui C.A.V., minorul de 16 ani, din localitate.

După audierea acestuia, s-a procedat la inventarierea a două cauze penale cu autori necunoscuţi aflate în lucru la nivelul SPR 5 Dărmăneşti, mai exact:

În noaptea de 28/29.04.2018 persoane necunoscute au sustras din faţa locuinţei lui G.N., de 49 ani, din localitatea Dărmăneşti, autoturismul marca Volkswagen Golf. La 29.04.2018, în jurul orei 11.47, autoturismul marca Volkswagen, a fost găsit, iar la volan a fost identificat același C.A.V., care a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.”

La 05.02.2019, în intervalul orar 17.00-20.30, persoane necunoscute i-au sustras persoanei vătămate C.V. de 43 ani, din satul Dănila, din curtea societăţii S.C. DZM S.R.L. Dărmăneşti, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, valoarea prejudiciului rezultat din avarierea autoutilitarei fiind estimat de persoana vătămată la suma de 3000 lei.

În acest context, pe numele minorului C.A.V. a fost continuată urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tentativă la infracţiunea de furt calificat şi două infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore faţă de suspectul Chidoveţ Andrei Valentin pentru faptele menţionate mai sus

A fost constituită o escortă, care l-a transportat şi introdus pe suspectul minor în arestul IPJ Suceava

Întrucât acesta se află sub incidenţa art. 113, alin 2 din C.P.P. suspectul va fi expertizat din punct de vedere medico-legal, în vederea stabilirii discernământului în momentul comiterii faptelor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.