Un individ de 42 de ani din Horodnic de Sus și-a răpit fost concubină, amenințând-o că o va otrăvi cu erbicid, dacă nu va merge cu el. A fost prins și băgat în arest

Un individ de 42 de ani din Horodnic de Sus, pe nume Aurel Iroftei, a fost reținut și îl paște un mandat de arestare pentru 30 de zile, după ce ieri după amiază a răpit-o de acasă pe fosta concubină, Cristina I., de 22 de ani.

În data de 3 noiembrie, pe la ora 13.00, SPR 3 Marginea a fost sesizată prin 112 de către Roznov Maria din comuna Horodnic de Sus cu privire la faptul că, Iroftei Aurel, de 42 ani, din aceeași localitate, din comunitatea de romi a satului, i-a răpit fata, pe care a urcat-o într-un autoturism și a plecat în mare viteză.

Din primele informații obținute de polițiști, tânăra răpită se numește Cristina I., de 22 ani, iar aceasta a fost luată cu forța într-un autoturism VW de culoare neagră. Răpitorul a fost un bărbat de 42 de ani, rudă mai îndepărtată a tinerei dar și concubin al acesteia într-o perioadă au trăit amândoi în Portugalia.

Având în vedere faptul că este vorba de o infracțiune gravă, s-a procedat la informarea tuturor polițiștilor aflați în serviciu ce se aflau în arondarea Poliției Municipiului Rădăuți în vederea identificării autorului și autoturismului. Totodată, prin intermediul IPJ Suceava s-a dispus darea în consemn pentru autoturismul VW Polo, care era condus de Aurel Iroftei.

Autoturismul VW Polo a fost reperat în trafic pe raza comunei Sadova de către echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

La volanul autoturismului a fost identificat Aurel Iroftei, de 42 ani, din Horodnic de Sus, iar Cristina I. de 22 ani, tânăra răpită, se afla pe scaunul din dreapta față a autoturismului. Cei doi au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Tânăra a declarat că ar fi fost amenințată pentru a se urca în mașină.

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Rădăuți împreună cu polițiștii SPR 3 Marginea au administrat probatoriul în cauză, au procedat la audierea persoanei vătămate precum și a lui Aurel Iroftei, în calitate de suspect. Când s-a făcut percheziția mașinii, a fost găsit în interior un recipient cu erbicid, femeia răpită declarând că bărbatul a amenințat-o că, dacă nu îl va urma, oi să o oblige să înghită conținutul acestuia.

În baza probelor administrate, față de Aurel Iroftei a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.