Mopan Suceava
Actualitate

Un individ din Dimăcheni – Botoșani, beat și fără permis, a furat o autoutilitară din Burdujeni și a pornit la drum. A fost oprit la Salcea

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 00:04, polițiștii din Salcea, au fost informați prin 112 despre faptul că pe DN29 , în satul Plopeni, venind dinspre municipiul Suceava, se deplasează o autoutilitară de culoare albă, a cărui conducător auto este posibil sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului, la o distanță de circa 5 metri de autoutilitară a fost identificat un bărbat de 26 ani,  domiciliat în sat Recia-Verbia, comuna Dimăcheni, județul Botoșani.

În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea documentelor autoutilitarei și fiind întrebat despre proveniența ei, bărbatul a declarat faptul că la data de 30.03.2024, în jurul orei 00:00, în timp ce se deplasa cu o bicicletă prin cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a observat autoutilitara ce se află parcată pe marginea drumului. Acesta a verificat portierele autoutilitarei, observând că nu este asigurată așa că a pătruns în interiorul ei, a găsit cheia de rezervă a mașinii pe care a pornit-o și pornit către  salcea

S-a luat legătura telefonică cu deținătorul autoutiliarei, acesta fiind informat despre faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara, solicitându-i-se să se prezinte la locul în care se află parcată, pentru a o putea preda către acesta după examinarea ei.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furtul în scop de folosință”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *