Un individ din Dorohoi a dat foc la stâna unui vicovean, supărat că nu a fost plătit pentru munca lui, ca zilier. Incendiatorul a fost prins și băgat în arest

Marți noapte, pe la  ora 02:30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată direct de către un lucrător din cadrul ISU Bucovina cu privire la faptul că pe raza comunei Vicovu de Jos, pe  ”Dealul Leahului”, la o stână, a izbucnit un incendiu.

 Când pompierii au ajuns la fața locului, ardea generalizat o construcție din lemn, cu acoperiș din tablă, precum și două anexe, bucătărie și șopron pentru depozitat lemnele.

De asemenea, către partea de vest, ardea cu flacără deschisă o altă construcție.

Incendiul a fost localizat și stins de pompieri militari din Vicovu de Sus venind în sprijin și o autospecială din cadrul SVSU Voitinel.

Din cercetări s-a stabilit că stâna și anexele afectate de incendiu, care nu sunt racordate la rețeaua electrică, nelocuind nimeni acolo pe timp de iarnă,  aparțin lui Ioan H. din comuna Vicovu de Jos, căruia i s-a adus la cunoștință telefonic situația de fapt și i s-a solicitat prezența la fața locului.             

În urma incendiului nu au rezultat victime omenești, pagubele fiind estimate de către persoana vătămată la suma totală de 80.000 de lei.

În urma investigațiilor și cercetărilor desfășurate de lucrătorii Postului de Poliție Vicovu de Jos, Postului de Poliție Voitinel și Secției 4 Poliție Rurală  Gălănești, respectiv în urma vizionării mai multor imagini surprinse de camerele de supraveghere, situate pe raza comunelor Vicovu de Jos, Voitinel și Gălănești, din recercetarea locului faptei și prin mijloacele de investigații specifice, s-a stabilit cu certitudine faptul că incendiul care a afectat imobilul aparținând lui Ioan H. , a fost provocat prin aprindere intenționată, de către un  Constantin-Nicoale Pașcanu,  din Dorohoi, județul Botoșani.

În urma stabilirii cu exactitate a traseului parcurs de sus-numit, după comiterea faptei, s-a constatat faptul că acesta a părăsit județul Suceava în dimineața zilei de 01.02.2022 și s-a deplasat în localitatea de domiciliu.

S-a emis mandat de aducere pe numele său și în colaborare cu lucrătorii din cadrul BIC Dorohoi, s-a reușit stabilirea locației și identificarea suspectului. Constantin-Nicolae Pașcanu a fost preluat de lucrătorii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești și condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

În cadrul cercetării și al audierii, acesta a recunoscut comiterea faptei  și  a motivat comiterea acesteia ca fiind o răzbunare, pentru că în urmă cu mai multe luni, ar fi lucrat ca zilier la stâna persoanei vătămate, iar aceasta nu i-ar fi achitat suma de bani, conform înțelegerii,  pentru munca prestată.

Având în vedere specificul și gravitatea faptei, prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din data de 01.02.2022, s-a dispus măsura reținerii preventive pentru 24 de ore față de suspect, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.