Un individ din Frumosu a fost reținut după ce, încălcând ordinul de protecție stabilit de instanță, a năvălit peste mama lui de 79 de ani, amenințând-o cu moartea

Luni seară, înainte de ora 22.00, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin 112 de către E.M. din comuna Frumosu, cu privire la faptul că fratele său, Calistrat Moldenschi, de 47 ani  nu a respectat ordinul de protecție emis pe numele său și a intrat în locuința mamei sale.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care a fost identificat bărbatul, care se afla în stare avansată de ebrietate, fiind agresiv verbal.

În urma discuțiilor purtate cu E.M. și cu S.M., de 79 ani, mama celor doi, a rezultat că în cursul zilei de 29.06.2020, Calistrat Modelschi a intrat în repetate rânduri în casa în care locuiește mama sa și a amenințat-o cu moartea, deși printr-o sentință civilă din 22.06.2020, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis un ordin de protecție pe numele său, stabilindu-i mai multe interdicții, printre care i s-a interzis să se apropie de mama sa, S.M., la o distanță mai mică de 10 metri

În momentul efectuării verificărilor, Calistrat Modelschi a început să manifeste un comportament agresiv la adresa polițiștilor, motiv pentru care a fost  încătușat și condus la sediul Postului de poliție Moldovița. S-a luat legătura cu procurorul de caz, care a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a individului, urmând ca ulterior să se stabilească dacă se impune o altă măsură împotriva sa. S-a dispus reținerea autorului și introducerea acestuia în arestul IPJ Suceava.

Pe numele lui Calistrat Modelschi s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea hotărârii judecătorești”, și „amenințare”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *