Un infirmier de la Centrul Sasca Mică a murit subit pe o alee din interiorul centrului de recuperare neuropsihică

La 17.01.2021, ora 19.30, prin 112 s-a sesizat că la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică Sasca Mică, un bărbat  de 49 de ani, din comuna Baia, a decedat.

Din primelor verificări efectuate s-a constatat că în jurul orei 18.29, o  asistentă medicală de la Centrul de recuperare și reabilitare neuropsihică Sasca Mică care a  venit la serviciu, după ce a intrat pe poarta de acces în incinta centrului  l-a observat pe aleea din fața pavilionului pentru copii denumit „Oscar” pe I.P., angajat ca infirmier în cadrul  centrului, întins cu fața în jos. Aceasta l-a întors și i-a acordat primul ajutor, apelând totodată la 112 și solicitând intervenția unei ambulanțe..

Un echipaj din cadrul SAJ Fălticeni, ajuns la fața locului, a constatat decesul bărbatului, în urma unui „stop cardio respirator”.

Din discuțiile purtate la fața locului s-a stabilit faptul că Pupăză Ionel era cunoscut cu probleme cardiace.

S-a luat legătura telefonic cu conducerea Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihică Sasca Mică, aducându-se la cunoștință obligația de a anunța ITM Suceava cu privire la evenimentul produs.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”și „ucidere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *