Un italian de 20 de ani și-a ucis prietenul din Vatra Dornei, înfingându-i un cuțit în spate

Un italian de 20 de ani, aflat în vizită la un prieten din Vatra Dornei, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de omor, după ce l-a înjunghiat mortal chiar pe cel care l-a primit în casă, un localnic de aceeași vârstă

Tragedia s-a petrecut ieri dup amiază.  Pe la 15.00,  Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 că a fost solicitată o ambulanță pe strada Lumea Nouă din localitate.

În locuința respectivă, după decesul proprietarei, în luna februarie a acestui an s-a mutat nepotul acesteia,  Gabriel Ionel Iacob în vârstă de 20 de ani, împreună cu prietena lui,  Sara P. în vârstă de 18 ani.

De aproximativ o săptămână, cuplul a primit vizita lui Davide Damiani, cetățean italian în vârstă de 20 de ani, prieten cu cei doi, care s-a instalat în același apartament, pentru o perioadă nedeterminată.

 Pe 22.03.2019, în jurul orelor 14.45, între Gabriel Ionel Iacob și prietena lui Sara P. a avut loc un conflict spontan, fata fiind lovită în față de prietenul ei.  Davide Damiani a intervenit în altercație și i-a aplicat o lovitură cu un cuțit de bucătărie lui Gabriel Ionel Iacob, în spate, în zona toracică. Victima s-a prăbușit pe pardoseală, unde a fost găsită de echipajul de ambulanță care a intervenit în urma sesizării prin 112.

Tânăra  a încercat  să oprească hemoragia presînd plaga cu palmele, însă nu a reușit iar echipajul medical venit  la fața locului nu a putut decât să constate decesul tânărului

Imediat după comiterea faptei, autorul a ieșit din locuință și a solicitat unui vecin să apeleze serviciul de urgență și să solicite intervenția unei ambulanțe la fața locului.

Cadavrul lui Gabriel Ionel Iacob a fost identificat în dormitorul de la parterul imobilului, iar în urma examinării sumare a acestuia s-a constatat că prezintă o plagă înjunghiată în partea din spate.

Davide Damiani și Sara P. au fost conduși la sediul Poliției Vatra Dornei, în vederea continuării cercetărilor.

Ca urmare a materialului probator administrat s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cetățeanul italian sub aspectul comiterii infracţiunii de „omor” şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 de ore, fiind introdus în arestul Suceava. În cursul zilei de azi inculpatul urmează a fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Vatra Dornei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „omor”, cercetările fiind preluate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *