Un libian și un algerian opriți la granița cu Ucraina de polițiștii de frontieră de la Vicovu de Sus

În data de 09 octombrie a.c., polițiștii din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au depistat în jurul orei 3.00, pe raza localității Vicovu de Sus, județul Suceava,  două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, deși inițial au declarat că amândoi sunt din Libia, polițiștii de frontieră au stabilit că unul este din Libia, iar celălalt este din Algeria, ambii în vârstă de 25 de ani.

Cei doi au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele două persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *