Un localnic din Preutești s-a trezit spre miezul nopții cu o mașină care a intrat prin poarta gospodăriei. Șoferul, mort de beat, avea permisul suspendat

Aseară, spre miezul nopții, 18.12.2019, la ora 22.50, polițiștii din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Preuteşti au fost sesizați prin SNUAU 112  de către un bărbat din Preutești, care a anunțat că un șofer beat i-a distrus gardul cu mașina.

Bărbatul a relatat faptul că P.I., un bărbat de 43 ani din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat cu mașina în poarta de acces a curții locuinței sale.

Cu ocazia controlului efectuat polițiștii au constatat faptul că în fața porții locuinței apelantului se afla staționat autoturismului marca Volkswagen Golf, iar la volanul acestuia se afla P.I., care a fost condus la Poliția Municipiului Fălticeni și testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus apoi la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost  recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei.

Conducătorul auto nu avea asupra sa documentele de legitimare personale și cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că acesta figurează cu „restricții permisul de conducere reținut”.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Cercetările urmează a fi continuate de Postul de Poliție Preutești sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *