Un lucrător al unei firme de dezinsecție, chemat să distrugă un cuib de viespi la Mănăstirea Humorului, a murit înțepat de o viespe

Ieri, 31.08.2020, după ora 11.00, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către SAJ Gura Humorului cu privire la faptul că o persoană a decedat la o locuință de pe raza satului și comunei Mănăstirea Humorului.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că ieri dimineață,  un bărbat  de 40 ani, din municipiul Suceava, angajat al unei firme de dezinsecție, s-a prezentat la locuința unei femei din comuna Mănăstirea Gura Humorului, strada Ciprian Porumbescu, ca urmării a solicitării acesteia pentru a presta un serviciu de dezinsecție, respectiv deratizarea unor cuiburi de viespi.

Angajatul firmei de dezinsecție a fost însoțit de persoana  care are grijă de locuința în cauză, proprietara fiind plecată din localitate, aceasta menționând că sus-numitul a luat din autoturismul său o mască și o pompă de stropit și s-a deplasat în spate locuinței, unde se aflau respectivele cuiburi.

Femeia care are grijă de gospodărie a declarat polițiștilor că, în timp ce bărbatul desfășura activitatea de dezinsecție,  a fost înțepat de o viespe, iar după câteva momente s-a prăbușit la pământ, motiv pentru care a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj al ambulanței.

Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute, fiind constatat ulterior decesul bărbatului.

La fața locului s-a deplasat un reprezentant al firmei angajatoare, în prezența căruia au fost ridicate  pompa de stropit cu acumulator și o mască de protecție cu două filtre de aer.

În cauză a fost sesizat I.T.M. Suceava și D.S.P Suceava,.

La fața locului a venit și un lucrător din cadrul DSVSAS Suceava, care în urma controlului efectuat asupra produselor folosite pentru dezinsecție de către cel decedat,  nu au constatat nereguli.

 Cadavrul se află depus la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, sens în care se solicită informarea Serviciului de Medicină Legală Suceava cu privire la efectuarea necropsiei cadavrului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă”, ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.