Un milion de euro în plus, patru milioane de euro în minus, raportat la anul 2018, respectiv 2017, calcul făcut de primarul Ion Lungu potrivit alocărilor bugetare pentru 2019

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu și-a manifesta dezamăgirea astăzi, într-o conferință de presă în ceea ce privește modul în care Asociația Municipiilor din România, a fost acceptată și ascultată ca partener de dialog la construcția bugetului de stat de către Guvernul României.

”Cu toate eforturile pe care le-am depus prin Asociația Municipiilor din Româmia, mare izbândă n-am avut. Ne-am făcut iluzii că, fiind foarte mulți primari din zona PSD și UDMR, nu neapărat doamna Firea și domnul Negoiță, dar este vorba despre Craiova, Constanța, Brăila, Galați, Giurgiu, Sfântul Gheorghe, Miercurea Ciuc, am zis că poate se întâmplă ceva. Se pare că nu se prea întâmplă cu parlamentarii lor. Până la sfârșit, avem 60% creștere la impozitul pe venit în acest an, adică 26 milioane de lei noi, respectiv 5,7 milioane de euro, ceea ce înseamnă o sumă echivalentă cu cota din impozit aferentă anului 2017, pe care am pierdut-o atunci din finanțarea guvernamentală. Doar că ni se pune în cârcă  asistența socială, pentru care municipalitatea suceveană va plăti 22 milioane de lei. Rămâne în plus un milion de euro față de anul trecut dar cu 4 milioane de euro mai puțin față de anul 2017 în bugetul primăriei Suceava, alocații de la bugetul național.”

Primarul Ion Lungu a transmis că, oricum, nu va putea fi aprobat bugetul municipiului Suceava ân acest an, fiindcă legea prevede că o convocare a unei ședințe de consiliu local nu se va putea face decât după scurgerea a 17 zile calendaristice de la votarea bugetului național. El speră că în prima decadă a lunii martie se va putea convoca o ședință extraordinară a consiliului municipal Suceava, pentru votarea bugetului local. Până atunci vor fi discuții pe buget cu instituțiile de învățământ – licee, școli , grădinițe, pentru alocarea sumelor solicitate dar și  cu asociațiile de proprietari.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *