Un milion de euro pentru proiecte cetățenești, preluate online de municipiul Suceava, bugetate pentru anul viitor

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat azi într-o conferință de presă că pentru fundamentarea bugetului municipiului reședință de județ aferent anului 2019 are în vedere configurarea unei platforme online pe care cetățenii orașului vor putea să propună proiecte pe care executivul și consiliul local le vor lua în calcul la elaborarea noului buget.
Ion Lungu a explicat că experiența de anul trecut, când în dorința de a se identifica investițiile prioritare din fiecare cartier, s-au organizat discuții directe cu oamenii, s-a ajuns în cele din urmă la controverse politice, provocate chiar de către consilierii locali. În acest fel, foarte puține inițiative ale cetățenilor au putut fi bugetate și nici aceastea, în cea mai mare parte, finalizate.
Pentru anul 2019, se prefigurează înființarea acestei platforme pe internet, unde oricare cetățean al municipiului reședință de județ va putea să își facă propuneri pentru alocarea de fonduri vizînd rezolvarea unor probleme punctuale. Se va aloca în acest scop suma de 1 milion de euro care va fi direcționată către un număr de 10 proiecte de interes imediat pentru suceveni, câte 100.000 de euro penbtru fiecare.
Se are în vedere o înscriere electronică a proiectelor în intervalul 15 noiembrie – 15 decembrie a.c.. Acestea vor fi analizate în intervalul 17 – 21 decembrie 2018. La începutul anului viitor, în intervalul 7-13 ianuarie vor fi desemnate proiectele care vor primi finanțare.
Primarul Ion Lungu a transmis că această modalitate de selectare a priorităților privind investițiile în cartierele Sucevei o consideră de preferat pentru ca să nu se mai ajungă la deturnarea politică a întâlnirilor cu cetățenii, cum s-a petrecut în urmă cu un an.
Vor fi luate în considerare proiecte vizând infrastructura rutieră, spații verzi, infrastructura de învățământ, etc

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *