Un minor de 16 ani din Bosanci a purtat polițiștii pe ulițele satului 3 kilometri, până ce mașina pe care o conducea s-a izbit într-o stivă de pavele

Vineri seară, pe la orele 20:00, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce se afla în serviciul pentru controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza comunei Bosanci, a observat în trafic un autoturism marca Ford Fiesta care circula pe D.J. 208 A, al cărui conducător auto la vederea polițiștilor a demarat în viteză, turând motorul.

Autoturismul a fost  de polițiști pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, până la intersecția drumurilor D.C. 70A și DJ 208 A, unde șoferul a pierdut controlul mașinii, a derapat și s-a oprit într-o stivă de pavele de pe acostamentul DJ 208 A, în urma impactului rezultând doar avarierea autovehiculului.

La volanul autoturismului a fost identificat A. M. de 16 ani, domiciliat în comuna Bosanci.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg./L alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Cu ocazia verificării autoturismului în bazele de date s-a constatat că vehiculul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 20.07.2019 şi nu are poliţa RCA valabilă, proprietar al autoturismului figurând a fi o anume Lidia C., din Bosanci.

La sediul Postului de Poliție Ipotești s-a prezentat și tatăl minorului, I.M. care a declarat organelor de poliție faptul că în seara de 18.06.2021, se afla la domiciliu unde dormea și nu a auzit când fiul său a luat mașina. Bărbatul a declarat că a cumpărat autovehiculul de la o persoană din satul Bosanci fără a perfecta însă actele iar în legătură cu fapta de furt în scop de folosință comisă de fiul său nu dorește să depună plângere prealabilă.

S-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural de lucrătorii postului de poliție Ipotești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *