Un minor de 17 ani, fără permis, cu o mașină împrumutată de la un prieten a blocat o oră întreagă traficul feroviar la Vatra Dornei

În dimineața zilei de vineri, 15 februarie, în jurul orei 4.00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe strada Calea Transilvaniei din localitate a avut loc un accident cu pagube materiale, iar unul dintre autoturisme se află pe calea ferată.

S-a stabilit că un tânăr de 17 ani din comuna Poiana Stampei, în timp ce conducea un autoturism marca VW din direcția Bistrița către Vatra Dornei, ajungând la km 143, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum și pe fondul lipsei de experiența în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus regulamentar de un șofer din Botoșani. În urma impactului, autoturismul marca VW a fost proiectat pe calea ferată, traficul feroviar fiind oprit pentru aproximativ o oră.

Conducătorul auto vinovat nu deținea permis de conducere, iar autoturismul marca VW i-a fost încredințat de către un tânăr de 22 ani din Dorna Arini, proprietarul acestuia. 

În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismelor implicate, fără a exista victime omenești.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Compania Națională de Căi Ferate – Regionala Iași,   a comunicat că în urma accidentului  a fost pusă în pericol siguranța traficului feroviar.

Prin ordonanţa organelor de urmărire penală din de 15.02.2019, faţă de șoferul de 17 ani  s-a dispus măsura reţinerii pentru 16 ore,  fiind depus în arestul I.P.J. Suceava.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de tânăr, cu instituirea mai multor obligaţii conform codului de procedură penală.           

S-a procedat la începerea urmăririi penale faţă de faptele de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deține permis de conducere”, ”încredințarea unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere” și ”distrugerea sau semnalizarea falsă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *