Un molid nemarcat, tăiat de un individ din Fundu Moldovei, s-a prăbușit peste o mașină care tocmai trecea prin zonă, pe D.J.175, la Botuș. Copacul a distrus în cădere și rețeaua electrică

Miercuri după amiază, pe la ora 17.30, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați telefonic de către un bărbat din comuna Fundu Moldovei, despre faptul că în timp ce se deplasa la volanul autoturismului Skoda Octavia, pe D.J.175 pe raza satului Botuș, comuna Fundu Moldovei, a căzut un copac pe mașina sa.

Polițiștii care au ajuns la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. În jurul orei 17:30 un anume Traian Ț., din comuna Fundu Moldovei, aflându-se în  pădurea proprietate dată în administrarea O.S. Breaza, de pe raza satului Botuș, ce se învecinează cu D.J. 175, a tăiat cu drujba un molid. Arborele a căzut pe rețeaua electrică de joasă tensiune din zonă și mai apoi peste autoturismul bărbatului Fundu Moldovei, care se deplasa regulamentar venind dinspre Breaza. În urma impactului copacului cu autoturismul în cauză, nu au rezultat victime omenești, ci doar pagube materiale.

Arborele doborât nu era marcat, motiv pentru care la fața locului a fost solicitat și un reprezentant al Ocolului Silvic Breaza pentru a participa la cercetarea la fața locului, stabilind pentru cioata cu diametrul de 80×90 cm un prejudiciu în sumă de 2766  lei.

Pe numele lui Traian Ț., a fost întocmit dosarul penal privind săvârșirea infracțiunilor  de tăiere fără drept de arbori și distrugere.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *