Un monstru cu chip de om din județul Suceava, trimis în judecată după ce a infectat cu SIDA pe un tânăr ce devenise robul său sexual

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de „transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit” (SIDA).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Persoana vătămată și inculpatul sunt vecini într-o localitate rurală din județul Suceava.

Încă din anul 2011 inculpatul obișnuia să-l cheme pe vecinul său, persoana vătămată, la acea vreme în vârstă de 16 ani, să-i presteze diverse munci în gospodărie, persoana vătămată primind, în schimb, dulciuri şi bani, fiind lăsat de inculpat să se joace pe calculator, rămânând chiar peste noapte la el.

Inculpatul a fost depistat, la data de 07.10.2014, ca fiind purtător al virusului HIV. Începând cu anul 2011, acesta a avut o relaţie de prietenie cu persoana vătămată, minoră la acea dată, întreţinând relaţii sexual orale şi anale, neprotejate. Ultima dată când persoana vătămată a întreţinut raporturi sexuale cu inculpatul a fost în perioada iulie-august 2016.

Persoana vătămată nu a mai întreţinut niciodată raporturi sexuale cu alte persoane, nu a făcut transfuzii de sânge şi nu a fost internată într-o instituţie medicală până în 2017.

În anul 2017  persoana vătămată s-a îmbolnăvit foarte rău şi, în urma analizelor efectuate, s-a constat că suferă de HIV/SIDA.

Iniţial persoana vătămată nu şi-a dat seama cum a putut contacta această boală, dar la un moment dat, când era internat la spital, inculpatul a venit la el şi i-a spus să nu zică nimic părinţilor despre relaţia lor şi să declare că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată. Atunci persoana vătămată a aflat că inculpatul este şi el bolnav de HIV/SIDA şi l-a infectat şi pe el cu bună-ştiinţă.

Perioada de referinţă, care face obiectul prezentului dosar este cuprinsă între anii 2014 – anul în care inculpatul a fost testat pozitiv la infecţia cu HIV şi anul 2016 – an declarat, de persoana vătămată, ca fiind ultimul în care ar mai fi întreţinut raporturi sexuale cu inculpatul.

Pe cale de consecinţă, profitând de naivitatea şi prin oferirea de bunuri sau alte foloase, în perioada 2014-2016, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV/SIDA, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale  neprotejate cu persoana vătămată, ceea ce a condus la infectarea acesteia, constatată la data de 29.06.2017.

În drept,  fapta comisă de inculpat care,  în perioada 2014-2016, în mod repetat, a întreţinut raporturi sexuale orale şi anale neprotejate cu persoana vătămată, deşi ştia că este purtător al virului HIV/SIDA, comportament ce a determinat infectarea persoanei vătămate cu acest virus, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit”, forma de vinovăţie fiind intenţia indirectă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *