Un mopedist fără permis s-a izbit de o autoutilitară, pe un drum din Gura Putnei. Mopedistul a ajuns la spital

Un putnean de 24 de ani a ajuns la spital după ce mopedul cu care circula, fără să aibă pemis, s-a ciocnit cu o autoutilitară pe un drum din Gura Putnei.

Evenimentul s-a petrecut în dimineața zilei de ieri, 22.09.2020, la ora 07:40.

Șoferul autoutilitarei, un bărbat de 30 de ani din comuna Putna, conducea autoutilitara marca Iveco Daily, pe un drum neclasificat din Gura Putnei, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu numărul 52, a efectuat viraj stânga pentru a pătrunde în curtea acestuia, fără a acorda prioritate de trecere mopedului marca Yamaha, care circula din sens opus, condus de către un bărbat de 24 ani, localnic, moment în care mopedul a intrat în coliziune cu autoutilitara.

În urma impactului, conducătorul mopedului a fost rănit, acesta fiind transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți.

Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului autoutilitarei și 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului mopedului. Ulterior li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că mopedistul nu posedă permis de conducere, mopedul condus de către acesta nu figurează ca fiind înmatriculat/înregistrat, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare nu figurează ca fiind atribuită vreunui vehicul.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, față de șoferul autoutilitarei, respectiv de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat” față de a doua persoană implicată.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.