Un muncitor al firmei Ofz Bucovina, a murit intoxicat cu gaze la punctul de lucru din Dorna Arini al societății

Poliția Municipiului Vatra –Dornei a fost sesizată ieri prin  112 despre faptul că un bărbat de 59 de ani, din comuna Dorna Arini, în timp ce se afla la punctul de lucru din localitate al unei firme,  a fost găsit inconștient.

           

Polițiștii au stabilit că bărbatul, S.D. ,  angajat ca paznic la S.C. Ofz Bucovina S.R.L, punctul de lucru din comuna Dorna Arini, care are ca activitate principală extracția minereurilor feroase,

în dimineața zilei de 03.12.2020 a fost dus la serviciu de un alt coleg și împreună au pus în funcțiune un generator de curent electric pe benzină, pentru pornirea unor pompe de apă, deoarece sediul societății nu era conectat la rețeaua de curent electric în urma unor lucrări a firmei specializate de energie electrică.

 Ulterior S.D. a rămas singur la sediul societății, iar în jurul orelor 16.00 a fost contactat telefonic de către colegii de lucru, dar el nu a răspuns. Un  angajat al societății s-a deplasat la punctul de lucru, iar la parterul imobilului l-a găsit pe S.D.  inconștient.

Lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei, care au procedat la efectuarea măsurilor de prim ajutor însă fără rezultate, ulterior constatând decesul bărbatului.

În încăperea în care a fost găsit S.D.  se simțea miros de gaze, iar în camera alăturată a fost identificat generatorul de curent electric. Acesta nu funcționa, în rezervor nu se mai afla combustibil și butonul de pornire era în poziția deschis

Cadavrul nu prezenta urme de violență și a fost depus la morga Spitalului Vatra Dornei, în vederea efectuării autopsiei medico legale.

A  fost informat  I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *