Un muncitor care şlefuia pietre de mormânt în cimitirul evreiesc din Suceava, a ajuns la spital după ce a căzut cu faţa în polizor

Ieri dimineaţă, 18.07.2019, la ora 09.58, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat de 45 ani, din comuna Bălăceana, în timp ce se afla de serviciu şi efectua lucrări de şlefuire a unui monument funerar din incinta cimitirului evreiesc din municipiul Suceava str. Parcului nr.6, s-a accidentat la nivelul feţei cu polizorul unghiular folosit pentru şlefuire.

Bărbatul a fost transportat la UPU Suceava pentru ai fi acordate îngrijiri medicale unde  i-a fost  stabilit diagnosticul de ,,plagă contuză mentonieră” şi a rămas pentru continuarea investigaţiilor.

Din primele verificări a rezultat faptul că bărbatul este angajat al unei firme din Ipoteşti în funcţia de  muncitor necalificat. În ziua respectivă, împreună cu o echipă de muncitori s-a deplasat la cimitirului evreiesc din municipiul Suceava în vederea reamenajării unui monument funerar.

În jurul orei 09.30 echipa de muncitori a plecat în cimitir rămânând doar bărbatul care efectua lucrări de şlefuire a monumentului funerar cu ajutorul unui polizor unghiular prevăzut cu disc abraziv lamelar. În jurul orei 09.45 acesta s-a împiedicat şi în cădere s-a lovit cu faţa de discul abraziv al polizorului aflat în funcţiune. Acesta a solicitat o ambulanţă care l-a preluat şi transportat la U.P.U. Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *