Un muncitor de 61 de ani a murit strangulat după ce și-a prins hainele în mecanismul în mișcare a unui ferăstrău tip pendulă, la o firmă din Dorna Arini

Un bărbat de 61 de ani din Vatra Dornei a murit ieri dimineață într-un accident de muncă petrecut în curtea SC Lemn Com SRL din Dorna Arini. Patronul firmei  a fost cel care a anunțat prin 112, tragicul eveniment.

 Cu ocazia efectuării de verificări și a audierii lui Dan U.,  administratorul firmei, a rezultat că în dimineața de 19.11.2019, în jurul orei 07.00, s-a deplasat în punctul de lucru al societății, unde l-a găsit pe Mircea, Teodoriu, de 61 ani, din mun. Vatra Dornei, decedat lângă o pendulă folosită la tăierea lemnelor de foc.

Bărbatul era angajat al societății de aproximativ un an de zile, iar în dimineața zilei de ieri, în timp ce tăia niște lemne de foc la utilajul tip pendulă, o bară pătrată de angrenaj valțuri i-a prins hainele pe care le-a înfășurat pe corp omului până în zona gâtului, strangulându-l.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul persoanei în cauză.

A fost anunțat CML Câmpulung Moldovenesc în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor producerii decesului.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *