Un muncitor de la CALCARUL Pojorâta a murit strivit de un utilaj compactor, pe șantierul drumului de la Slătioara – Stulpicani

La data de 09.09.2021, ora 14.43, lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin 112 de cu privire la faptul că un angajat al S.C. CALCARUL SA Pojorâta a suferit un accident de muncă, în sensul că un cilindru compactor a trecut peste acesta.

S-a stabilit că victima, N. L. este angajat de aproximativ 3 luni în cadrul societății ca muncitor necalificat cu atribuții de șofer și deservent utilaj. Societatea în cauză desfășoară activități de modernizare a drumului județean DJ 177E, pe raza localității Slătioara, comuna Stulpicani. În cursul zilei de 09.09.2021 angajații societății efectuau lucrări de turnare a unui covor asfaltic pe banda dreapta de circulație, în sensul de mers către Codrii Seculari, bandă care era închisă circulației publice, prin indicatoare de presemnalizare și semaforizare corespunzătoare. Circulația vehiculelor se desfășura alternativ, pe un singur sens.

Bărbatu, care lucra pe un cilindru compactor de 4 tone, și desfășura activități de compactare mecanizată a asfaltului proaspăt turnat, în jurul orelor 14.40, în timp ce efectua activitățile specifice de compactare a asfaltului, a alunecat de pe utilaj, fiind prins și strivit de cilindrul compactor din față.  

La sosirea echipajului SMURD, N.L. nu prezenta semne vitale, constatându-se astfel decesul.

Având în vedere că decesul acestuia s-a produs ca urmare a leziunilor suferite în cadrul unui accident de muncă, a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, pentru efectuarea de cercetări și întocmirea actelor de constatare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006 a sănătății și securității în muncă.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliției orașului Frasin, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *