Un muncitor de la Rarăul Câmpulung Moldovenesc și-a pierdut degetele în malaxorul de producere a zerului praf. Lucrătorul a fost dus la spital, nu avem informații despre traseul degetelor retezate

Un accident de muncă regretabil s-a produs duminică 5 ianuarie 2020 pe la amiază,  la firma de producere a preparatelor din lapte Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc. Degetele unui muncitor au fost tocate într-un utilaj de fabricare a zerului praf.

 

Potrivit IPJ, în ziua de  05.01.2020, ora 12:00, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată că în jurul orelor 11:50, Nicolae P., de 46 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, angajat la SC Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc, a suferit un accident la locul de muncă, în urma căruia a suferit leziuni care au necesitat intervenția personalului medical de urgență.

Polițiștii au stabilit că la data de 5 ianuarie a.c.,  Nicolae P. își desfășura activitatea  în sala de fabricare a zerului praf, supraveghind ciclonul final de evacuare a zerului praf. Pentru a verifica dacă ecluza ciclonului final nu este înfundată, bărbatul a deschis gura de vizitare montată pe ecluză și, fără a avea un motiv întemeiat, a introdus mâna dreaptă în gura de vizitare, paletele rotorului ecluzei retezându-i vârfurile degetelor arătător, mijlociu și inelar.

Despre incident a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. 

Nicolae P. a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, fiind diagnosticat cu „plăgi tăiate la degetele 2, 3 și 4”.

S-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.

Cât despre degetele pierdute în malaxorul de producere a zerului praf, nu știm cum au fost recuperate.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *