Un nou apel către guvern pentru deblocarea ducerii conductei de gazul metan peste Mestecăniș, făcut de Gheorghe Flutur la Vatra Dornei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost ieri împreună cu primarul Ilie Boncheș pe șantierul unde se execută lucrările de modernizare a centralei termice pe rumeguș din Vatra Dornei.

”În așteptarea gazului care nu mai vine, fiind blocat de guvernul PSD în Pasul Mestecăniș, Primăria Vatra Dornei a făcut un împrumut și va implementa un proiect în valoare de 5,7 milioane de euro pentru reabilitarea centralei termice pe bază de rumeguș și lemn. In cadrul proiectului se vor putea achiziționa și două cazane noi. Această investiție era absolut necesară, în condițiile în care vechile cazane erau uzate și depășite din punct de vedere tehnic. Până în septembrie cele două cazane noi ar putea fi funcționale. Centrala termică modernizată din Vatra Dornei va furniza căldură către 7.000 de dorneni, adică circa 2.200 de apartamente, dar și pentru unele instituții publice”, a transmis Gheorghe Flutur..

El  a spus că apreciază în mod deosebit ce a făcut primarul municipiului Vatra Dornei Ilie Bonches care s-a ocupat din timp de modernizarea acestei centrale termice.  ”Sunt alături de el și în fiecare an voi cere plenului Consiliului Județean Suceava să acordăm și noi un sprijin financiar pentru acest efort al municipalității dornene” a declarat președintele CJ.

El a făcut un nou apel către Guvernul PSD pentru a debloca construcția magistralei de gaz metan de la Pojorâta spre Vatra Dornei.

”După cum se știe,  această investiție este blocată după ce Guvernul a deschis proces cu biserici din județul Suceava, pentru cele 30 de hectare de păduri pentru fiecare parohie. Solicit Guvernului să găsească urgent măsuri de deblocare pentru că Vatra Dornei este un oraș de munte, unde timpul friguros e de șase luni pe an. La întâlnirea de luni noaptea problema gazului metan blocat în pasul Mestecăniș, județul Suceava, nu a fost luată în discuție. Nu, nici măcar cea a gazului din județul Hunedoara”, a transmis ironic Gheorghe Fluture, făcând aluzie la confuzia pe care a făcut-o primul ministru Viorica Dăncilă care aflată la începutul acestei săptămâni la noi în județ a confundat Suceava cu Hunedoara..

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.