Un nou caz la Centrul de Reabilitare de la Todirești în care angajații se dau în vileag că ar fi favorizat răspândirea coronavirusului a ajuns la procurori

Astăzi, 25 mai 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată o plângere penală formulată de un angajat al D.G.A.S.P.C. Suceava, cu privire la faptul că un alt angajat al D.G.A.S.P.C. Suceava nu a luat măsurile necesare în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, respectiv a refuzat testarea angajaţilor şi a beneficiarilor Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilităţi „O Nouă Şansă” Todireşti, în pofida faptului că un angajat al centrului fusese confirmat pozitiv la testul COVID 19, iar o parte din beneficiari prezentau simptomele infecţiei cu virusul.

De asemenea, angajatul în cauză nu şi-ar fi îndeplinit întocmai atribuţiile de serviciu şi nu ar fi respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul Centrului, punând astfel în pericol atât sănătatea beneficiarilor, cât şi pe cea a angajaţilor centrului rezidenţial.

Reamintim că acum 6 zile, pe  data de 19.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a fost înregistrată o altă plângere penală formulată de un angajat al DGASPC Suceava, cu privire la faptul că un alt angajat al DGASPC Suceava nu a respectat măsurile instituite prin reglementările legislative şi procedurile interne privitoare la prevenirea răspândirii COVID-19 în cadrul Centrului de Abilitare şi Reabilitare „O nouă şansă” Todireşti.

Astfel, prin acţiunile sale, acesta a pus în pericol sănătatea beneficiarilor centrului rezidenţial, rezultând infectarea unui număr de 3 beneficiari ai centrului, aceştia fiind testaţi pozitiv la testul COVID-19 efectuat de către D.S.P. Suceava.

În ambele cazuri, cercetările se vor desfăşura în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Se menționează, în comunicatul Parchetului, că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *