UN NOU POD PESTE RÂUL SUCEAVA ÎN MUNICIPIUL REȘEDINȚĂ DE JUDEȚ AR PUTEA DEVENI FUNCȚIONAL PESTE DOI ANI

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru construcția noului pod peste râul Suceava, care va face o nouă conexiune rutieră  între Suceava veche și Burdujeni, cu legătură directă spre șoseaua Suceava- Botoșani. El a explicat că studiul de fezabilitate stabilește că investiția va costa aproximativ 5 milioane de lei – 1,13 milioane de euro. Prețul final va fi stabilit în urma licitației ce se va desfășura în perioada următoare.

În ședința din această lună a Consiliului Local vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru ca lucrarea să fie scoasă la licitație. Primarul Lungu a arătat că este de preferat ca proiectarea și execuția acestei lucrări să fie realizată ”la pachet”, pentru a se evita situații din anii trecuți, când proiectanții au intrat în conflict cu executanții lucrărilor și din acest motiv investițiile publice au avut de suferit, fiind întârziate și uneori nemaifiind executate.

Lungu a arătat că, dacă toate aprobările vor fi date într-un termen rezonabil și dacă aleșii locali vor vota în ședința ordinară din această lună a Consiliului local municipal Suceava indicatorii tehnico-economici mai sus pomeniți, construcția noului pod peste râul Suceava nu va dura mai mult de doi ani.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *