Mopan Suceava
ActualitateEditoriale

Un nou start up al procurorilor suceveni. Succes în investigații, înainte de pensionare

Cazul doctoriței de la Spitalul Județean prinsă cu șpaga a dezmorțit cumva mass media locală dar și cea națională. Dar și opinia publică din zonă care se săturase până peste cap de știri despre refugiații ucraineni și de declarații legate de prefigurata autostradă A7.

Dacă toate analizele, relatările, comentariile și concluziile din spațiul online ar fi fost puse pe hârtie, ar fi trebuit tăiate câteva hectare de pădure. Trăim în veacul XXI, nu este cazul.

Oricum, părerile curg în continuare, analiștii își fac treaba, întorcând pe toate părțile problema doamnei doctor care a încasat șpagă, pe lângă bani de  țigări și bomboane, chiar și  brânză proaspătă. Rușine ei!

Dar procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava ar trebui să pună osul la treabă. Dacă au indicii, dacă au dovezi, să trimită rapid dosarul pe masa judecătorilor, fiindcă doar  acolo procesul penal se finalizează într-un fel sau altul. Cu condamnare, cu clasare, cu grațiere, cum va fi să fie. Dar să facă lucrul acesta.

Acum aproape trei ani, procurorii aceluiași parchet, au deschis un dosar cu notorietate la fel de mare, când managerul, directorul medical  și directorul de îngrijiri de la Spitalul Județean Suceava au fost incriminați pentru zădărnicirea combaterii bolilor și alte infracțiuni. Știe cineva ce s-a mai întâmplat în tot acest timp în activitatea de cercetare întreprinsă de procurori? Abia aștept să aflu. Știu doar că unul dintre inculpați mi-a spus că nici el și nici măcar avocații lui nu au putut consulta dosarul în toți acești aproape trei ani.

Să nu uităm că din magistratură se iese la pensie rapid. Douăzeci de ani vechime, apoi pensie specială, chiar înainte de împlinirea frumoasei vârste de 50 de ani.

În alt colț al țării, un dosar a fost clasat de judecători pentru că procurorii, în decurs de 10 ani, nu au reușit să redacteze un rechizitoriu pentru niște golani traficanți de carne vie , fiindcă a intervenit prescripția legală.

Astăzi, opinia publică este inflamată iar, după ce o entitate oarecare a vorbit pe rețelele de socializare despre cât de prost este meniul pentru pacienții internați în Spitalul Județean. Alte mii de entități și-au dat cu părerea, pro sau contra.

Reacția Spitalului Județean a fost pe măsura românismului din noi: poze cu oale de sarmale în clocot, cu tăvi largi din care te îmbie pulpe de pui mai arătoase decât cele de la Paprika TV, șunculițe îmbietoare tăiate în felii generoase etc., etc..

Până când se va stabili cât de bine condimentat și cât de pe placul pacienților sau aparținătorilor este meniul zilnic al celor internați, la fel cu cel al lucrătorilor din Spitalul Județean, de la toate nivelurile, așteptarea mea este ca investigațiile procurorilor care o vizează pe doamna doctor specializată în cadouri mărunte să fie trimis rapid în instanță, fiindcă la Spitalul Județean Suceava  este mult de lucru, medicii tineri sunt doritori să lucreze într-un spital clinic și să ajungă profesori la facultatea cea nouă de medicină iar chirurgilor nu trebuie să le tremure mâna atunci când împlântă bisturiul într-un organ vital.

Și, desigur, aștept, alături de mulți alții, un răspuns clar de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sperăm cu toții, înainte de se pensiona, privind rezultatul investigațiilor pe care le-au întreprins în dosarul Râmbu – Macovei – Chirap.

Doamnelor și domnilor procurori, nu luați cu voi la pensie acest nou start up!

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *