Un nou transport de țigări de contrabandă cu drona, interceptat de polițiștii de frontieră săptămâna aceasta, la Costișa. Captura a fost de aproape 2500 de pachete

În cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 04.00, pe malul râului Suceava, pe direcția localității Costișa, un echipaj a observat cinci colete învelite în folie neagră care au fost aruncate dintr-un aparat de zbor de mici dimensiuni.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.450 pachete cu țigări fără timbru fiscal, în valoare de 28.665 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Reamintim că  în data de 18 martie a.c.,  în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care ar fi traversat frontiera din Ucraina în România.

Ulterior, în zona de frontieră, pe direcția localității Climăuți, județul Suceava, au găsit un colet de mici dimensiuni cu țigări de proveniență ucraineană.

Coletul conținea  470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 5.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.  În ambele cazuri poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *