Un pas înainte pentru refacerea Palatului Administrativ: Guvernul a aprobat documentația privind restaurarea clădirii, valoarea totală a proiectului fiind de 96 de milioane de lei

În ședința de Guvern de astăzi, 16 martie, a fost aprobată documentația privind restaurarea Palatului Administrativ din Suceava. Este vorba despre o investiție în valoare totală de 96 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și dotarea clădirii distrusă parțial de un incendiu, în urmă cu un an, pe 6 martie 2021.Banii vor fi alocați de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur care a explicat că licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor va fi organizată de CNI iar durata pentru proiectare este estimată la patru luni, iar cea pentru execuție la 18 luni. El a spus că  va fi construită o șarpantă nouă, cu țiglă metalică, vor fi refăcute toate instalațiile din interior, subliniind că Palatul Administrativ are o deosebită însemnătate din punct de vedere istoric și arhitectural pentru județul Suceava, clădirea figurând pe lista monumentelor istorice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *