Un pas nou pentru Suceava: 2 milioane de lei pentru stația de încărcare a bateriilor autobuzelor electrice, care încă nu au venit

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că luni a fost trimis de la Agenția de Dezvoltare Nord Est contractul prin care urmează să fie aduse la Suceava 25 de autobuze mari și 10 autobuze mici. Săptămâna trecută s-a demarat procedura pentru încă 15 autobuze mari printr-un parteneriat cu ADR. Mai sunt achiziționate încă 5 autobuze electrice de capacitate mică, cu fonduri elvețiene. ”Vom avea în total un parc de 55 de autobuze electrice, din care 40 de autobuze mari, de 11 metri și 15 autobuze mici.

”Lucrăm contra cronometru și suntem în grafic cu realizarea bazei de transport public local care a prins contur și pe care într-o lună zicem că o finalizăm. Am demarat procedura de licitație pentru aducerea curentului electric acolo. Este vorba despre o rețea de energie electrică de mare putere, licitația pornind de la 2,06 milioane de lei. Ne grăbim, până vin autobuzele, până se face licitația să avem funcțională baza de transport electric pentru ca toate mijloacele de transport publice să poată fi alimentate cu energie electrică.

Precum se știe, această bază a autobuzelor electrice ce vor deservi municipiul Suceava este în curs de construire  pe un teren ce aparține Primăriei Suceava, în Burdujeni Sat, la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *