Un rădăuțean recalcitrant, beat și cu permisul anulat, a furat mașina unui concitadin, s-a luat la harță cu polițiștii de frontieră, a fost încătușat și băgat în arest

La 16.11.2020, ora 09.30, lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, au fost sesizați de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava cu privire la faptul că în jurul orelor 08.50, la intrarea prevăzută cu barieră de la sediul instituției situată pe raza mun. Rădăuți a oprit autoturismul marca VW Golf din care a coborât o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 45-50 de ani, care a intrat în punctul de control acces din instituție fără aprobare, aducând injurii la adresa cadrelor M.A.I..

Acesta părea în stare de ebrietate, vorbea incoerent, iar după puțin timp s-a urcat la volanul autoturismului marca Golf și a plecat de la fața locului.

Ulterior, lucrătorii din cadrul S.T.P.F. Suceava au identificat autoturismul în cauză parcat la o fermă în zona denumită „Podul Vlădichii” de pe raza municipiului Rădăuți. Totodată, în apropierea autoturismului, aceștia l-au identificat pe Nicolae L.  din municipiul  Rădăuți, care era în stare vădită de ebrietate și care a declarat verbal că el a condus autoturismul marca VW Golf.

În baza sesizării lucrătorii din cadrul Poliției mun. Rădăuți s-au deplasat la S.T.P.F. Suceava, de pe raza mun. Rădăuți, unde l-au identificat de asemenea  pe  Nicolae L.. Întrucât acesta emana halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

De asemenea, din verificările efectuate în baza de date s-a constatat faptul că Nicolae L. are permisul de conducere anulat și că la data de 16.11.2020, a sustras autoturismul marca VW Golf din posesia persoanei vătămate Octavian  I. (proprietarul fermei mai sus amintite) și l-a condus pe raza municipiului Rădăuți, fără acordul acestuia. Octavian I., a formulat plângere împotriva lui Nicolae L. pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință.        

Față de Nicolae L. a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la data de 16.11.2020 să fie prezentat procurorului de caz în vedere luării unei măsuri preventive.

La nivelul Poliției municipiului Rădăuți a fost constituită o escortă, în vedere introducerii persoanei reținute în CRAP Suceava.

Sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *