Un singur pat disponibil pentru pacienții Covid la Secția ATI a Spitalului județean. Ieri nu era niciunul. Patul s-a eliberat pentru că pacientul care îl ocupa a decedat

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, potrivit comunicatului de presă transmis  astăzi de instituția Prefectului – Județul Suceava  de 299 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 181 în sectorul Non-Covid și 85 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 15 ventilatoare libere din care 2 pentru pacienți Covid-19. Ieri un era niciun pat disponibil la secția ATI a Spitalului Județean pentru bolnavii de COVID -19. Locul s-a eliberat pentru că ocupantul acestui pat a decedat.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 48 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 57.651 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 443 persoane.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 17 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 21 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 627 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 187 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 112 pacienți sunt în zona tampon și 328 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 187 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 76 prezintă forme medii ale bolii;

– 48 prezintă forme ușoare,

– 45 prezintă forme severe;

– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

La data prezentului comunicat se află în carantină 448 de persoane.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 28 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 17 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 614 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 06.10.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 640 persoane.

De asemenea, au fost verificate 126 societăți comerciale și au fost aplicate 145 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33200 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.80 la mia de locuitori.

 

Astăzi, 07.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5732 de persoane declarate vindecate.

 

 

Apel permanent din partea Instituției Prefectului – Județul Suceava

 

”RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!”

PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *