Un șofer băut din Straja a angrenat polițiștii într-o cursă de urmărire pe mai bine de 10 kilometri, între Vicovu de jos și Horodnic, la miez de noapte

Ieri noapte, pe la ora 01:25, polițiștii din Vicovu de Jos  aflați în patrulare pe DN2H, au efectuat semnale regulamentare de oprire, luminoase și sonore pentru un A6, de culoare gri, înmatriculat provizoriu.

Șoferul a refuzat să oprească  la semnalele polișiltilor, accelerând și continuându-și deplasarea către Gălănești.

Echipajul de poliție a pornit pe urmele lui. În zona magazinului Axxa din Horodnic de Jos, după mai bine de 10 kilometri de urmărire,  autoturismul a virat stânga intrând în stația PECO.

Bărbatul de la volan  a înmânat polițiștilor autorizația de circulație provizorie și polița de asigurare RCA, sbabilindu-i-se identitatea: Constantin  H.  din comuna Straja, deținător al unui permis de conducere valid.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde acesta, în fața personalului medical, a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *