Un șofer beat a accidentat grav un pieton băut și el. După impact, conducătorul auto a transportat victima la domiciliu, fără a sesiza poliția despre producerea accidentului, la Burla

La 13.11.2018, ora 22.10, în timp ce conducea autoutilitara pe un drum comunal neclasificat din comuna Burla, un localnic de 38 de ani a surprins și accidentat un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton în același sens, pe partea stângă a părții carosabile.
După impact, conducătorul auto a transportat victima la domiciliu, fără a sesiza poliția despre producerea accidentului, fiind identificat ulterior.
Din accident, a rezultat rănirea gravă a pietonului care a apelat „S.N.U.A.U. 112”, solicitând un echipaj de ambulanță pentru a fi transportat la spital.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „părăsirea locului accidentului de circulație fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *