Un șofer beat a scăpat mașina de sub control și a avariat patru mașini parcate, la Șcheia. Bărbatul avea o alcoolemie de 1,04

În dimineața acestei zile, 8 decembrie 2022, lucrătorii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Aviatorului din localitatea Șcheia, jud. Suceava, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului și a acroșat patru autoturisme ce se aflau parcate pe marginea acostamentului.

Cu ocazia deplasării la fața locului, s-au constatat următoarele: în jurul orei 04:20, un bărbat din localitatea Arbore, județul Suceava, conducea autoturismul marca Audi pe sensul unic – str. Aviatorului din localitatea Șcheia, iar într-un moment de neatenție, într-o curbă ușoară la dreapta, a pierdut controlul volanului, derapând și acroșând patru autoturisme ce se aflau parcate pe marginea acostamentului.

În urma impactului a rezultat doar pagube materiale ale autoturismelor implicate, conducătorul auto refuzând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Întrucât șoferul emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.

Șoferului s-a adus la cunoștință că, din momentul prelevării mostrelor biologice de sânge, nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la definitivarea cercetărilor. S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i-se o dovadă fără drept de a conduce.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *