Un șofer beat din Grămești a intrat cu mașina în șanț și a fost proiectat într-un bazin de colectare a apei

La 05.11.2021, în jurul orei 21.00, echipajul  Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizat prin 112 cu privire la faptul că o mașină se află în șanț iar conducătorul auto este căzut într-un bazin de colectare al apei pe raza localității Grămești.

La fața locului a fost identificat un autoturism marca Opel Corsa, cu motorul pornit iar portiera din dreptul șoferului larg deschisă.

Lângă autoturism, în dreptul portierei șoferului într-un bazin de colectare al apei neacoperit se afla chiar conducătorul auto, I.H. de 47 ani din localitate.

A intervenit un echipaj SMURD de la Siret, care l-a scos pe  bărbat din bazinul cu apă oferindu-i îngrijiri medicale.

Pentru că acesta prezenta halenă alcoolică și avea comportamentul unei persoane care a consumat anterior alcool,  s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1.00 mg/l pur în aerul expirat.

I.H. a fost preluat de către echipajul SMURD și transportat la Spitalul de Boli Cronice Siret în vederea oferirii de îngrijiri de specialitate însă în urma examinării susnumitului, acesta a refuzat să fie transportat la UPU Suceava.

Acolo, șoferul accidentat a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, aducându-i-se la cunoștință că acest aspect constituie infracțiune.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *