Actualitate

Un șofer beat din Sucevița a plonjat peste un sens giratoriu la intrarea pe șoseaua de centură a Rădăuțiului. Deși era rănit, a încercat să scape cu fuga, abandonând mașina

Polițiștii din Marginea au avut de furcă astăzi, la primele ore ale dimineții, cu un șofer din Sucevița care a scăpat mașina de sub control iar autovehiculul s-a izbit chiar într-un indicator dintr-un sens giratoriu de la intrarea pe ruta ocolitoare  a Rădăuțiului, o  baliză direcțională care indică ”ocolirea obstacolului prin dreapta” și după aceea a plonjat pe sensul opus de circulație.

În dimineața zilei de 24.08.2023, în jurul orelor 04.20, Mihai G. în vârstă de 42 de ani, din comuna Sucevițape când conducea un autoturism Volkswagen pe DN 17A dinspre comuna Marginea, având direcția de deplasare spre municipiul Rădăuți, când a ajuns în intersecția cu sens giratoriu cu șoseaua de centură a Rădăuțiului, a atins cu roata stânga față scuarul ce desparte benzile dinaintea sensului giratoriu, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în sensul giratoriu și a intrat în coliziune cu un indicator „baliză direcțională care indică ocolirea obstacolului prin dreapta”,  amplasat pe sensul giratoriu, după care autoturismul a plonjat peste acesta, ajungând pe scuarul ce desparte benzile de circulație dinspre municipiul Rădăuți.

Pe locul din stânga (autoturismul condus de Mihai G. era cu volanul pe partea dreaptă) se afla C.H. în vârstă de 45 ani din Sucevița, în calitate de pasager.

Atât conducătorul autoturismul cât și pasagerul au părăsit locul producerii evenimentului rutier, lucrătorii de poliție stabilind în urma verificărilor efectuate că autoturismul aparține Mihai G. din Sucevița.

În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea, aceștia au identificați pe raza comunei Marginea, pe DN 17A, în zona magazinului „La doi Pași”, într-un autoturism Volkswagen Passat condus de Traian R.. cei doi prezentau leziuni vizibile, motiv pentru care lucrătorii de poliție i-au transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a primi îngrijiri medicale.

Fiind întrebat date cu privire la leziunile pe care le aveau, Mihai G. a recunoscut  că a condus automobilul Volkswagen pe DN 17A dinspre Marginea spre Rădăuți a atins cu roata stânga față scuarul ce desparte benzile, a pierdut controlul asupra direcției de mers, plonjând peste sensul giratoriu și întrucât s-au speriat, au plecat de la fața locului.

El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma impactului, pasagerul ce se afla pe scaunul din stânga față, C.H. a suferit leziuni, fiind și el transportat de către lucrătorii de poliție la Spitalul Rădăuți pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și „ conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *